keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Upea Girl Online



Kirjailija: Zoe Sugg 
Teoksen tekstilaji: nuorten romaani 
Teoksen nimi: Girl Online 
Julkaisuvuosi: 2014 

Penny on Girl Online-blogia kirjoittava teinityttö, joka asuu Iso-Britanniassa. Hänen paras ystävänsä on Elliot ja hänen perheeseensä kuuluu äiti, isä sekä isoveli Tom. Pennyn elämä tuntuu olevan pelkkää mokailua.  

"Kunnes otan viimeisen askeleen kohti lavan keskiosaa, ja koko maailma tuntuu kallistuvan akselinsa varassa. Paitsi ettei kallistuja ole maailma-se olen minä, joka kompastun converse-tossuni nauhaan ja kaatua retkahdan eteenpäin." 

Kirjassa käsittelee teinitytön elämän lisäksi sosiaalista mediaa. Toisaalta tämä on ymmärrettävää, sillä onhan kirjan kirjoittaja Zoe Sugg myös some-persoona. 

Penny alkaa yllättäen saada pieniä paniikkikohtauksia johtuen vähän aikaa sitten tapahtuneesta auto onnettomuudesta, jossa hän oli vanhempiensa kanssa. Penny yrittää selvitä parhaan ystävänsä Elliotin ja perheen avulla paniikkikohtauksista mutta kohtauksia tulee aina vain lisää ja ne vain pahenevat.  

 "Yritän niellä, mutta se on mahdotonta--Hohkaava kuumuus pyyhkäisee ruumiini läpi ja minun on vaikea hengittää--Teinpä mitä hyvänsä, en näytä pystyvän hallitsemaan ruumistani. Kämmeneni muuttuvat nihkeiksi ja sydämeni alkaa jyskyttää."  

Yllättäen pennyn äiti saa työtehtävän New Yorkista juuri ennen joulua. Äiti saa tehtäväkseen järjestää häät. Pienen taivuttelun jälkeen Penny lähtee matkalle mukaan ja hän selviää hyvin pelkäämästään lentomatkasta, Elliotin pienellä avustuksella. New Yorkissa Penny tapaa Noahin, joka vaikuttaa aivan täydelliseltä Pennyn silmissä. Noah kertoo myös parannuskeinoja Pennyn paniikkikohtauksiin, joita Penny hyödyntää myöhemmin hyvällä menestyksellä. Noah on Pennyä vähän vanhempi, mutta silti aivan kuin Penny. Vietettyään päivän Noahin kanssa New Yorkissa, Penny huomaa ihastuneensa tai jopa rakastuneensa Noahiin. Valitettavasti Pennyn on lähdettävä pian joulun jälkeen kotiin Iso-Britanniaan ja hän joutuu eroon Noahista. He kuitenkin päättävät, ettei välimatka ole ongelma. Vähän aikaa oltuaan kotona Iso-Britanniassa Penny saa selville jotain yllättävää Noahista ja Noahin elämästä. Mutta miten rakkaus kestää tässä tilanteessa? Se selviää vain, jos luet itse kirjan. :) 

Kirja kertoo upeasti teinitytön elämästä. Joihinkin kirjassa tapahtuviin asioihin pystyn helposti itsekin samaistumaan, vaikka Pennyn elämä on jokseenkin erilaista kuin omani. Kirja vie lukijan mukanaan, eikä lukemista haluaisi ollenkaan lopettaa. Jäin itse aivan koukkuun kirjaan ja ajattelin vain, että "mitä siinä tulee tapahtumaan seuraavaksi?" 


3 kommenttia:

  1. Rakastan tätä kirjasarjaa ja oli kiva lukea blogitekstisi! Olisin kaivannut ehkä hieman enemmän omia ajatuksiasi esille, sekä pohdintaa aiheesta.
    Hyvä viittaus ja kokonaisuus!

    Suosittelen tämän kirjan jatko-osaa Girl Online - kiertueella! :)

    VastaaPoista
  2. Herättää mielenkiinnon kirjaa kohtaan. :)

    VastaaPoista
  3. Hei,
    Anteeksi, mutta vain kertoakseni, että olemme paikkakunnan yhteiskunta ja tarjoamme rahalainoja kaikille vakaville ja rehellisille ihmisille liiketoiminnan laajentamiseksi tai ostokseksi. Korko on 3% vuodessa.
    Lisätietoja ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai whatsapp.

    Sähköposti: simondurochefort@gmail.com

    VastaaPoista