keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Aleksi Delikouras: Nörtti 3 - Game over

Aleksi Delikouras - Nörtti 3 - Game over

Delikouras, Aleksi

Sivuja: 250

Nuorten päiväkirjaromaani

Julkaistu: 2014



Dragonslayer666 on yhdeksättä luokkaa käyvä tietokoneriippuvainen poika. Hänen koulun käyntinsä ei suju ja hän saa huonoja arvosanoja kokeista. Hän pelaa Suomen parhaassaa Runescape klaanissa ja voittaa aina kaverinsa Hege 91 puukkomatsissa. Hänen haaveenaan on tulla taitavaksi tietokonepelaajaksi, mutta hänen pitäisi saada 6.25 keskiarvokin nostettua, jotta pääsisi edes lähilukioon. Dragonslayer666 on edelleen ihastunut samaan tyttöön nimeltä Krista, johon hän ihastui jo seitsemännellä luokalla. Hän on antanut Kristalle lempinimeksi Fetasalaatti. Krista kuitenkin seurustelee Dragonslayerin kaverin, Jaken kanssa.

Dragonslayer666:n vanhemmat ovat eronneet ja hän asuu äitinsä ja Jorgos nimisen kreikkalaisen miehen kanssa. Hänen äitinsä on turhautunut hänen tietokoneriippuvaisuuteen, sekä koulunkäyntiin ja siihen ettei hän tee muuta kuin pelaa tietokoneella. Jorgos yrittää välillä tsempata häntä ja olla isämainen hahmo. Jorgoksen ja Dragonslayer666:n kiinnostuksen kohteet kuitenkin eroavat liikaa, jotta heistä voisi tulla läheisiä.

"Mä oon luuseri. Tai niin ainakin mutsi väittää. Mä tohdin olla asiasta eri mieltä. Mä sentään pelaan Suomen parhaassa Rune-klaanissa ja voitan Hege 91:n sata kertaa puukkomatsissa putkeen. Lisäksi mä ratkaisen Rubikin kuution alle minuuttiin. Helposti.
Mutsin mittapuun mukaan luuseri on sellainen, joka nauttii elämästä ja on hyvä siinä, mitä tekee. Mun pitäis olla joku hikke, jolla ei oo mitään muuta elämää kuin koulussa pärjääminen ja oman huoneen siivoaminen." s.10

Hänen kavereihinsa kuuluu Ruy, Pinokkio, Hege91, Megaman ja Jake. Dragonslayer tutustuu Santeri nimiseen seitsemäsluokkalaiseen poikaan joka on kiusattu ulkonäkönsä ja harrastustensa takia. Yhdessä he perustavat kouluunsa suojelutiimin koulukiusaamisen ehkäisemiseksi ja kahakoiden välttämiseksi, joka saa alkunsa, kun Santerin gameboy-konsoli varastetaan. ja kiusaaminen etenee liian pitkälle.

Dragonslayer666 myös kirjoittaa kavereidensa Ruyn, Pinokkion, Hege91:n, Megamanin ja Jaken kanssa sarjakuvaa. He yrittävät saada sarjakuvalleen kustantajan ja saavatkin järjestettyä tapaamisen kustantajan kanssa, joka kuitenkin menee pahemmin pieleen. Tämä vastoinkäyminen ajaa kaveriporukan hajalleen, jolloin myös suojelutiimi lakkautetaan.

Dragonslayer666 vihaa eniten kouluaineista ruotsia. Ruotsin opettajan saatuaan burnoutin, tilalle tulee uusi opettaja nimeltään Petteri Alajärvi, jota Dragonslayer666 aluksi vihaa, mutta Petteri kuitenkin osoittautuu kiinnostuksen kohteiltaan todella samanlaiseksi kuin Dragonslayer666. Petteri saa tsempattua Dragonslayer666:ta ja hän saa nostettua kouluarvosanojaan.

Päiväkirjamainen tyyli tekee kirjasta hauskan ja kevyen luettevan.  Dragonslayerin servaukset ja mielipiteet muista saavat välillä naurattamaan. Juoni etenee sopivaa vauhtia ja pysyy kiinnostavana. Kirjaan pystyy samaistumaan monissakin kohdissa, kun Dragonslayer666 kertoo esimerkiksi koulussa ärsyttävistä asioista ja stereotypioista.
Kirjasarjaa ennenkin lukeneena kolmas osa oli erittäin onnistunut ja hyvää jatkoa edeltäjilleen.


4 kommenttia:

  1. Kirjan teksti oli jostain kumman syystä samaistuttava ja teksti antaa ymmärtää, että dragonslayer666 on kova äijä. Hieno kuva ja sopivasti kertova teksti. Ps. voisiko dragonslayerin runeklaanin liittyä vielä jossain?:)

    VastaaPoista
  2. Kattava kuvaus maailman parhaasta pelaajasta Dragonslayer666:sta.

    VastaaPoista
  3. Ihana blogiteksti<3 Samaistun mielipiteeseesi tästä kirjasta!

    VastaaPoista
  4. https://www.youtube.com/channel/UCX1rqzgLfYvWYtp0IiLbc4g

    VastaaPoista