keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Hurmaava DIMILY -Rakastan

Estelle Maskame: DIMILY Rakastan
Julkaisuvuosi: 2015
Sivuja: 409
Nuorten romaani
16-vuotias Eden Munro asuu äitinsä kanssa Portlandissa ja hänet on kutsuttu koko kesäksi isänsä luokse Santa Monicaan, Kaliforniaan. Hän ei tiedä mitä kaikkea ihanaa ja hirveää kesä tulee pitämään sisällään, kun häntä odottaa uusi äitipuoli sekä kolme uutta velipuolta. Varsinkin, kun vanhinta velipuoltaan Tyleriä hän ei voi sietää lainkaan. Tyler on suosittu, sekä salaperäinen paha poika, josta utelias Eden päättää ottaa selvää ja pian hän huomaakin olevansa rakastumassa juuri siihen johon ei pitäisi — omaan sietämättömään velipuoleensa —. Kuinka käy kiellettyjen tunteiden, kun uteliaisuus ottaa vallan?

"Kerro minulle jotakin mitä kukaan muu ei tiedä"

Kirja kerrotaan Edenin näkökulmasta minäkertojana. Hän tekee mitä vain jotta saa tietää kovakuorisen pahan pojan salaisuudet. Hän törmää yhä useammin kirjassa päihteisiin, sekä valkoisiin valheisiin. Eden ajautuu ystäviensä kanssa juhlimaan iltaisin ja Tyler käyttämään huumeita. Tylerin huumeiden käyttöön Eden yrittää puuttua. Kumpainenkin joutuu valehtelemaan vanhemmilleen kerta toisensa jälkeen.

Edenin ja hänen isänsä välit eivät ole hyvät. Eden on vihainen isänsä jättämisestä hänet äitinsä kanssa, eikä Edenin isä kunnolla yritä edes parantaa välejä. Edenin isä ei myöskään pidä lainkaan Tyleristä, jonka oma isä istuu vankilassa, vai istuuko?

Tämä yhdistää Edeniä ja Tyleriä. On hienoa huomata kirjaa lukiessa kuinka luotto toiseen kasvaa yhtenäisten tekijöiden myötä sekä se kuinka kirjassa he pitävät toisensa järjissään ja pelastavat kerta toisensa jälkeen salaisuutensa valkoisilla valheilla.

"Mikä sinulla oikein on Eden? - - Ei sinun pitäisi ottaa minusta selvää. Ei kenenkään pitäisi"

Kirja ei ole vain bileiden hulinaa, sekä ihastuttavaa salaperäistä rakkautta. Sillä sen keskeisiä aiheita vakavoittaa päihteet, sekä perheiden väliset ongelmia. Kirjassa on paljon samaistuttavia kohtia ja se saa lukijankin pohtimaan omaa elämäänsä. Kiinnostukseni kirjaan tuli rohkeasta juonesta, joka ei ole ennalta arvattava rakkaustarina, vaikka se alkuun antaakin sellaisen kuvan. Kirja on salaisuuksia ja yllätyksiä täynnä eikä sitä malta jättää millään kesken. Se on ihanan erilainen mukaansa tempaiseva rakkaustarina.

"Älä kadu mitään"


4 kommenttia:

  1. Hyvin kirjoitettu teksti, ja kirja kuullostaa mielenkiintoiselta, koska sitä oli kuvailtu hyvin.

    VastaaPoista
  2. Sitaatit houkuttelevat lukemaan!

    VastaaPoista
  3. Upeita viitauksia! Muutenkin hienosti ja kiinnostavasti kuvailtu kirjaa, heti tekee itsekin mieli lukea se!

    VastaaPoista
  4. Hei,
    Anteeksi, mutta vain kertoakseni, että olemme paikkakunnan yhteiskunta ja tarjoamme rahalainoja kaikille vakaville ja rehellisille ihmisille liiketoiminnan laajentamiseksi tai ostokseksi. Korko on 3% vuodessa.
    Lisätietoja ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai whatsapp.

    Sähköposti: simondurochefort@gmail.com

    VastaaPoista