keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Eppu ja Anna Nuotio, Venla T:n rakkaudet: -Sekaisin pojista

Venla T:n rakkaudet

Eppu ja Anna Nuotio
2014, Otava 
189 sivua
nuorten romaani


Kirja on päiväkirjamuotoinen teos siitä, kuinka Venla päättää ryhdistäytyä ja hoitaa kunnolla abivuotensa. Hän on ihastunut ja rakastunut elämänsä aikana 33 kertaa ja se onkin hänen ongelmansa: hän rakastuu liian helposti. Hän on juuri viettänyt elämänsä parhaan kesän Matiaksen kanssa, mutta ei halua mitään pariskuntaelämää vaikka Matias haluisi. Hän ihastuu myös kovin kirjallisuustieteen opettajaan Hassiseen, eikä osaa päättää kumman hän todella haluaisi.


"Mutta toisaalta: Hassinen on ihan muuta kuin yksikään mun tähänastisista rakkauksista. Suurin ero on varmaan se, että Hassinen on mies eikä poika. Ja toiseksi suurin ero, että se on runoilija eikä mikään tietokoneeseen kiinni kasvanut nörtti." (s.56)


Venla purkaa päiväkirjaansa tunteita, joista on vaikea puhua muille. Hän kuitenkin onnistuu pilaamaan kaiken elämässään ja ymmärtää vasta sitten, mikä olisi todella tärkeää. Verkko Venlan ympärillä kiristyy ja abivuosi näyttää menevän pieleen.


Kirjan keskeisimmät henkilöt ovat itse 19-vuotias Venla ja hänen "kesäheila" Matias. He olivat viettäneet ihanan kesän yhdessä, kunnes yhtenä päivänä Matias ehdotti pientä hiljaiseloa heidän välilleen. Venlan täti ja paras kaveri Olivia, mutta heidän välit kärsivät Venlan tyhmyyden takia. Venlalle on myös erittäin läheinen hänen ukkinsa, jonka kanssa hän tykkäsi käydä syömässä. 


Kirja oli todella nopealukuinen. Aika moni muukin tyttö voi samaistua siihen varmasti minun lisäksi. Kirja kertoi hyvin teini-ikäisen tytön ajatuksia ja oli mielenkiintoista lukea suunnilleen saman ikäisen tytön ajatuksia. Kirjan mieleenpainuvin kohta oli, kun Venla teki väärin, mutta ymmärsi sen vasta jälkeenpäin. Koska Venla teki väärin tätiään Oliviaa kohtaan, hän myös kärsi siitä ja menetti välit Olivian kanssa. Pidän kirjassa siitä, miten Venla kertoi päiväkirjaan mietteitään eri päiviltä. Hän kirjoitti tarkasti yksityiskohtia, mutta kirja jäi mielestäni liian kesken ja epävarmasti. Aloin miettimään kirjan loppuessa, miten Venla selviää ja ratkaisee hankalat vaiheet elämässään. Kirjassa oli myös outoa se, että Venlalla oli pienimuotoinen suhde Hassiseen. Opin sen, että tunteet kannattaisi aina sanoa mitä tuntee tai ajattelee suoraan eikä pidä tehdä asioita joista voisi kärsiä ystävyyssuhde. Suosittelen kirjaa nuorille tytöille, joita kiinnostaa pojat.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti